Punem oua, sare, zahar, mustar si ulei intr-un vas ingust. Introducem blender de mina pina la fund, in pornim si nul miscam aprox. 10 sec., dupa incepem incet sal miscam in sus/jos pina compozitia devine deasa si omogena. oprim blenderul si adaugam otet, il pornim inapoi si mai batem citeva…
Orezul se fierbe, castraveti si ardei se taie cub marunt, oua fierte se dau prin razatoare aparte galbenus si albus. Se asambleaza pe straturi: orez fiert, maioneza, castraveti proaspeti, bucati de ton sau ficat de cod la dorinta, cozi de ceapa verde, ardei rosu, maioneza, albusuri, galbenusuri si deasupra decoram…
Intr-un castron punem la fiert lapte, cind incepe a fierbe punem brinza proaspata (de dorit mai umeda) framintata cu mina in bucatele mai mici. Toata compozitia se amesteca incet la foc mic, pina brinza se inceapa a incleia, a se intinde. Cind s-a inceput a intinde, inchidem aragazul si punem…
In brinza de vaci adaugam oua, sare si zahar. Amesticam bine si adaugam bicarbonat de sodiu, faina de griu si gris aprox. 2 pahare. Datorita la gris gogoase se primesc mai putin uleioase si la exterior crocanti dar in interior moi. Le formam cu palme de marimea unui nuc si…
Pentru iubitori de inghetata mai dulce si cu gust mai tare pronuntat de lapte condensat, folosim ingrediente 1 : 1. Daca dorim sa obtinem inghetata mai putin dulce, asemanatoare cu cea din comert, folosim 2:1 (mai putin lapte condensat). Deci prepararea e foarte simpla: batem frisca (eu folosesc de firma…
Pregatim cifra. Printam cifra dorita pe o foaie, sau daca nu avem printer (cum era in cazul meu), supranunem o foaie curata pe monitor si usor o incercuim cu creion simplu. Facem aluat. Zahar, oua, unt, apa si miere de albini se amestica si se pune la vana de aburi.…
In lapte( sau apa) caldut adaugam sare, zarar, ulei si grojdie. Dizolvam drojdie si framantam aluatul adaugand faina cat cuprinde. Lasam aluatul sa creasca pe 1-2 ora. Intindem aluat cu sucitorul presurand cu faina la necesitate. Amestecam intr-un vas nuci cu zahar, cantitatea zaharului la dorinta, eu am pus aprox.…
In apa calda dizolvam drojdie, sare, zahar, adaugam ulei si faina cit cuprinde. Aluatul framintat trebuie sa nu fie tare. Il lasam pe 1 ora la dospit. Il intindem cu sucitorul forma dorita. Tava pentru copt o ungem cu ulei, punem aluat si pe el aramjam ingrediente la dorinta (in…
In lapte( sau apa) caldut adaugam sare, zarar, ulei si grojdie. Dizolvam drojdie si framantam aluatul adaugand faina cat cuprinde. Lasam aluatul sa creasca pe 1-2 ora. Modelam paine dupa preferinta. O punem in tava asternuta cu hartie de copt si lasam pe 30 min. Inainte de a da in…
Intr-un bol cu chefir cald adaugam soda de mancare, amestecam si lasam pe 5-6 min. Adaugam oua, sare si zahar iaras amestecam. Adaugam faina amestecam pana devine o masa omogena, turnam apa fiarta clocotita si amesticam repede. La sfarsit adaugam ulei amesticam si ne apucam de prajit clatite. Tigaia nu…