Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 150
Salata Sushi
 5/5

Salata Sushi

  • Salate
  • peste rosu, salata sushi, somon, sushi
Salata Sushi
20201026_232743
20201026_222040
20201026_221735
20201026_221648
20201026_221517
20201026_221046

Salata Sushi

Ingrediente
Orez pentru sushi
1
  • păhar(e)
Otet de orez
4
  • ling. masă
Zahar
2
  • ling. masă
Sare
1
  • ling. ceai
Avocado
1
Castraveti proaspeti
4
Peste rosu slab sarat (ex. somon)
240
  • gr
Branza Philadelphia
300
  • gr
Sos de soia

Modul de preparare:

Pas 1. Preparam orezul.

Preparam orez dupa reteta indicata pe ambalaj, daca nu este indicat, prepararam in felul urmator:

Spalam orezul in apa rece de 3-4 ori, apoi il lasam in apa rece pe 25 min, intr-o cratita in care urmeaza sa-l fierbem. Aruncam apa din orez, turnam alta (1 cana de apa la o cana de orez) si punem la fiert la foc mediu. Cand abia incepe a fierbe orezul dam focul la minim si punem capac la cratita. Nu ridicam capacul in timpul fierberei! Fierbem aprox.10-15 min. Dupa ce oprim focul il mai lasam sub capac inca 15 minute.

Pas 2. Pregatim sosul pentru orez.

Pentru o cana de orez, avem devoie de 4 linguri de otet de orez, 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare, totul se pune intr-un vas la foc mic si amestecam continuu pana se topeste zaharul, nu se fierbe. Adaugam sosul in orez si amestecam cu o lingura din lemn.

Pas 3. Asamblarea salatei.

Asamblam salata pe straturi: orez, Philadelphia, avocado, castraveti  taiati cubulete, peste rosu si repetam straturile. Ultimul strat la dorinta lasam pestele sau acoperim cu orez si decoram.

In loc de avocado bucati se poate de al amesteca bine cu brinza Philadelphia si de folosit ca un strat. La dorinta putem folosi intre straturi Nori.

Lasam salata in frigider pentru 30 min sau putem servi imediat dupa preparare cu sos de soia.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaSalata de pui cu ananas
UrmatoareaSalata Floarea SoareluiNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi