Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 34
Rulada pufoasa cu gem
 5/5

Rulada pufoasa cu gem

  • Desert
  • gem, nutella, rulada
Rulada pufoasa cu gem
20201011_104240
20201011_104221
20200929_183128
20200929_183920
20200929_184108
20200929_185015
20200929_192518
20201010_213403
20200929_193448
20200929_193825

Rulada pufoasa cu gem

Ingrediente
Oua
4
Zahar
80
  • gr
Ulei
40
  • ml
Lapte
50
  • ml
Faina
60
  • gr
Praf de copt
10
  • gr
Zahar vanilat
8
  • gr
Un praf de sare
Gem la dorinta
200
  • gr

Modul de preparare:

Pas 1.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam, cind devin spuma adaugam treptat 60 gr. de zahar si continuam sa mixam pana devine o bezea tare si lucioasa.

Pas 2.

Intr-un alt bol mixam galbenusurile cu cele 20 gr. de zahar ramase si zahar vanilat, pana se topeste zaharul si incep sa se albeasca. Adaugam pe rind uleiul, laptele, faina si praful de copt mixand bine dupa fiecare.

In compozitia obtinuta incorporam albusul treptat, amestecand cu o spatula de sus in jos. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit la 160C pe aprox. 15-18 minute.

Pas 3.

Cand blatul este gata si putin racit il punem pe o bucata de hartie de copt cu partea lucioasa in jos si indepartam hartia pe care s-a copt. Taiem din toate marginile aprox. 1 cm si la una din margini a blatului taiem pe vertical trei crestaturi dar nu pina jos, ca blatul sa se ruleze bine. Ungem blatul cu gem la dorinta si incepem sa rulam din partea unde am facut crestaturile. Invelim cu hirtia de copt si lasam in frigider pentru aprox. o ora.

La dorinta decoram cu ciocolata topita, zahar pudra sau o servim asa.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

Este un desert fenomenal, foarte fin, pufos si gustos, care nu are miros de oua sau de bicarbonat de sodiu. In loc de gem se poate folosi Nutella, crema de halva sau oarecare alta crema la dorinta si fantezia dvs. Incercati si nu veti regreta!

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaCusma lui Guguta din clatite cu cacao
UrmatoareaBezea elvetianaNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi