Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 137
 5/5

Crema fiarta de vanilie

  • Desert
2023-02-09_16-07-12-627
2023-02-09_16-07-12-782
2023-02-09_16-08-16-980
2023-02-09_16-19-33-721
2023-02-09_16-19-33-914
2023-02-09_16-07-12-464
2023-02-14_19-16-43-121
2023-02-14_19-16-43-417
2023-02-14_19-16-43-488
2023-02-14_19-16-43-569
2023-02-14_19-16-43-647

Crema fiarta de vanilie

Ingrediente
Lapte
300
  • gr
Galbenus
( se poate de folosit 1 ou intreg si 3 galbenusuri )
5
  • buc
Zahar
90
  • gr
Zahar vanilat
8
  • gr
Amidon
25
  • gr
Unt
125
  • gr

Modul de preparare:

Intr-un bol amestecam bine galbenusurile, zahar, zahar vanilat si amidon.

Intr-o cratita cu pereti grosi turnam laptele si il incalzim aproape de fierbere sau pana la 80C, il turnam incet in compozitia cu galbenusuri, amestecand continuu. Rasturnam totul inapoi in cratita si fierbem la foc mic, amestecand continuu pana compozitia se ingroasa. Acoperim cu pelicula alimentara in asa mod incat toata suprafata cremei sa fie atinsa de pelicula. Lasam sa se raceasca aproximativ pina la 40C, apoi adaugam in crema unt moale (sa fie de temperatura camerei) si mixam totul cu blender de mana. Crema este gata pentru utilizare. Se pastreaza in frigider, dupa racorire devine mai densa. O putem folosi pentru conuri, foietaj sau torte etc.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaBezea elvetiana

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
 5/5
Salata Floarea Soarelui
Salate
  • 370
Salata Floarea Soarelui
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi