Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 76
Bezea elvetiana
 5/5

Bezea elvetiana

  • Desert
  • bezea, bezele, elvetiana
Bezea elvetiana
2
3
4
20210208_191652

Bezea elvetiana

Ingrediente
Albus de ou
100
  • gr
Zahar
170
  • gr
Zahar pudra
30
  • gr
Colorant alimentar

Modul de preparare:

Pas 1.

Vasul cu 100gr de albus si 170gr de zahar punem pe baie de aburi, important ca vasul cu albusuri sa nu atinga apa. Incalzim compozitia amestecand pana se topeste zaharul. Temperatura compozitiei trebuie sa fie 40-50C.

Pas 2.

Rasturnam albusurile in mixer, incepem a mixa la viteza mica si treptat o marim la maxim. Important ca mixerul sa fie curat si uscat, iar in albus sa nu nimereasca nici o picatura de galbenus. Mixam pana compozitia devine lucioasa si sa tina bine forma, aprox. 7-12 minute. Cind este gata, adaugam 30gr zahar pudra si mai mixam 1 minut. Bezea este gata, la dorinta adaugam colorant.

Pas 3.

Folosind punga pentru cofetarie si duza asezam bezea pe o tava tapetata cu hartie de copt. Punem la uscat in cuptor preincalzit la 70-85C pe 2-3 ore.

Atentie, in timpul uscarii temperatura se poate de micsorat dar nu de marit!

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

Bezelele dupa reteta data intodeauna raman uscate. Sunt perfecte pentru decorarea torturilor.

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaRulada pufoasa cu gem
UrmatoareaCrema fiarta de vanilieNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Salata Floarea Soarelui
Salate
  • 370
Salata Floarea Soarelui
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi