Intr-un bol amestecam sos de soia cu miere, adaugam usturoi pisat, boia de ardei, piper negru dupa gust si ceapa taiata inele. Amestecam si turnam peste gambe, amestecam bine si acoperim cu o pelicula alimentara. Lasam sa se marineze cel putin 1 ora. Coacem in cuptor preincalzit la 200C aprox.…
Intr-un vas punem stafide si turnam apa clocotita, lasam sa se opareasca atita timp cit pregatim aluat. Intr-un bol punem zahar, zahar vanilat si unt de temperatura camerii, batem pana devine o culoare mai deschisa si consistenta mai pufoasa. Batem continuu adaugand cate 1 ou. Oprim si adaugam faina cu…
Fierbem carnita in apa putin sarata, dupa ce este gata si sa racit o taiem marunt si amestecam cu maioneza si usturoi pisat dupa gust (eu am pus un catel). Rosiile taiem cubulete, eu iam scos semintele cu miezul ca sa nu lese mult suc. Castraveti si cascaval le dam…
In lapte caldut dizolvam zaharul, sare si drojdie. Adaugam 1 ou si ulei, framintam aluat, adaugam unt de temperatura camerii si framintam bine. Daca necesita putem sa adaugam putina faina. Lasam aluatul acoperit pentru dospit aprox. 2-3 ore, uneori apasind cind se ridica (creste) prea tare. Modelam colac de forma…
Pas 1. Taiem piept de pui in felii, condimentam cu piper negru, sare, condimente pentru gaina si sos de soia. Amestecam si prajim in putin ulei. Pas 2. Taiem paine pentru pesmeti. Presuram cu putina sare (eu am pus si putin condiment pentru gaina) si stropim cu ulei de masline.…
Pas 1. Pregatim umplutura. Brinza de vaci amestecam cu oua, sare si zahar dupa gust. Pas 2. Luam 2-3 foi de aluat si pe fiecare ungem cu unt topit, deasupra presuram cu brinza. Le stringem ca evantai si le punem in tava unsa cu ulei. Asa procedam cu toate foile…
Pas 1: Aluat Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam pana devine lucioasa si ferma si zaharul e dizolvat. Apoi adaugam nucile macinate marunt amestecate cu faina. Amestecam usor de sus in jos cu o paleta , doar pana se omogenizeaza ingredientele. Folosim tava…
Carnita o presuram dupa gust cu sare, piper negru, coriandru si condimente. Invirtim in rulada, inlegam cu ata si lasam la rece pentru citeva ore sa se marineze. Putem lua bucata intreaga de carne (ca sa nu o invirtim in rulada) si la fel o marinam. Coacem in punga pentru…
Intr-un pahar de 200 ml turnam apa fierbinte si ulei. Facem o gaura in mijlocul fainii (3 pahare) si turnam compozitia din apa si ulei. Adaugam sarea, tot aici adaugam ou batut. Framintam aluatul. Daca aluatul se lipeste de miini, mai adaugam treptat si al 4-lea pahar cu faina. Obtinem…
Intr-un bol amestecam brinza cu cele 2 oua. Adaugam zaharul + restul ingredientelor. Se mesteca foarte bine si se lasa pentru 20 min. sa se umfle grisul. Apoi se mixeaza un pic cu mixerul (la dorinta puteti pune si stafide). Dupa se da la cuptor preincalzit la 180C pentru 30-40…
Pentru prepararea aluatului, dizolvam in apa calduta zahar si sare, adaugam vodka si ulei. Framintam aluat il acoperim cu servetel si il lasam pe o ora. Periodic il mai framintam (de 2-3 ori). Intindem aluatul cu sucitorul de grosimea aprox. 2-3 mm si diametru aprox. 15 cm. Pentru un ceburec…
Pentru un rezultat mai bun, se recomanda de a prepara blatul de pandispan cu o zi sau cel putin 8 ore inainte de asamblarea tortului. Pentru prepararea pandispanului, avem nevoie de 4 albusuri de temperatura camerei. Batem albusurile cu 40 gr. zahar pina la obtinerea unei spume tare. Galbenusurile se…