Ieșiți din modul de imprimarePrintează rețeta A+ A- Undo all

Pandispan

Ingrediente:

Oua
1
Faina de griu
26 grame
Amidon de porumb/cartofi
6 grame
Zahar
30 grame
sare
un pic

Modul de preparare:

Pentru ca sa obtinem un pandispan cu diametru 18, avem nevoie de 4 portii, adica: 4 oua, 104 gr de faina (sau daca doriti de ciocolata, proportia este 20 gr de faina + 6 gr de cacao, iesa 80 gr de faina + 24 gr de cacao), 24 gr de amidon, 120 gr de zahar si un pic de sare.

Pas 1.

Batem bine oua cu zahar si sare pana consistenta devine alba si putin sa tina forma, aprox. 6-8 minute. Faina cernuta cu amidon adaugam in 2-3 reprize la ouale noastre batute si amestecam bine cu o spatula cu miscari cercuite de jos in sus. Ne staruim sa amestecam repede si bine.

Pas 2.

Trecem aluatul nostru in forma pregatita (priviti poze) cu diametru 18 si punem la copt in cuptor prealabil incalzit la 170C cu functia sus-jos fara ventilator pe aproximativ 35 min. Atentie! primele 20 minute nu deschidem usa la cuptor.

Pas 3.

Dupa ce l-am scos din cuptor, lasam putin sa se raceasca apoi cu ajutorul unui cutit dezlipim din parti, si il lasam pe gril (vedeti pe poze) sa se raceasca complet. Apoi il invelim in pelicula alimentara si il punem in frigider pe 3-4 ore sau pe noapte.

Pandispanul nostru este moale si pufos si este gata pentru a fi taiat in felii si uns cu crema preferata.

Pofta buna!