Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 311
Tort medovik cu visine
 5/5

Tort medovik cu visine

  • Desert, Mic dejun
  • frisca, mascarpone, medovik, smantana, tort, visine
Tort medovik cu visine
20200916_214941
20200917_105931
20200917_153600
20200916_173000
20200916_173536
20200916_174603
20200916_174853
20200916_182528
20200916_212240

Tort medovik cu visine

Ingrediente pentru aluat

Zahar
1
  • păhar(e)
Oua
3
Unt moale
60
  • gr
Apa
2
  • ling. masă
Miere
2
  • ling. masă
Bicarbonat de sodiu
2
  • ling. ceai
Faina

Ingrediente pentru crema

Frisca 30% – 35%
( sau smantana de 30% – 35% )
500
  • ml
Mascarpone sau Philadelphia
500
  • gr
Zahar pudra
400
  • gr
Visine in suc propriu
( la dorinta )

Modul de preparare:

Zahar, oua, unt, apa si miere de albini se amestica si se pune la vana de aburi. Cand totul se incalzeste putin adaugam bicarbonat de sodiu si amesticam. Compozitia trebuie sa creasca in volum aprox. de 2 ori. Luam de pe foc, adaugam faina si framantam, pana aluatul devine asemanator cu plastelina moale si sa nu sa se lipeasca de maini. Lucram cu aluat cat e cald, se poate de pus cratita cu aluat inapoi pe apa calda, dar cu foc oprit, ca sa se mentina caldut.

Intindem aluat cu sucitorul direct pe hirtie de copt, dam forma dorita. Coacem tot cu foaia pe care am intins-o, in cuptor la 180-200 de grade. Atentie! Blaturile se coc  repede, aprox. 7-10 min.

Din cantitatea data de ingrediente obtinem aprox. 10-12 foi.

Crema: Batem frisca cu o parte de zahar pudra, aparte putin batem crema de brinza cu zahar pudra care a ramas, o adaugam la frisca si mai batem putin. La dorinta adaugam in crema colorant. Putem folosi crema clasica din smantana + zahar.

Asamblam tortul si il decoram dupa preferinta si il lasam in frigider pe 3-4 ore sau pe noapte.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaBetisoare din foietaj cu cascaval
UrmatoareaClatite TiramisuNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi