Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 15
 5/5

Tort Karo cu prune uscate

  • Desert, Mic dejun
  • cacao, caro, karo, lapte condensat, prune uscate, scortisoara, tort
KARO TORT
изображение_viber_2022-12-27_18-19-46-572
20190719_211626
20190719_211605
20200214_204147
20200121_080408
20200215_165842
20200214_174951
20200214_175011
20190719_160520
20190719_171213
20190719_172120

Tort Karo cu prune uscate

Ingrediente pentru aluat

Oua
4
Miere
2
  • ling. masă
Cognac
( la dorinta )
1
  • ling. masă
Cacao
2
  • ling. masă
Scortisoara
1/2
  • ling. ceai
Praf de copt
1.5
  • ling. ceai
Nuci
1
  • păhar(e)
Prune uscate
100
  • gr
Faina de griu
1+2/3
  • păhar(e)
Zahar
1.5
  • păhar(e)

Ingrediente pentru crema

Lapte condensat fiert
380
  • gr
Unt
( de dorit sa fie de 82% )
150
  • gr

Ingrediente pentru glazura

Ciocolata neagra
160
  • gr
Frisca lichida 20%-33%
3
  • ling. masă
Ciocolata alba
( la dorinta )
80
  • gr

Modul de preparare:

Pas 1.

Nucile le maruntim in blender sau le taiem marunt cu cutitul. Prune uscate le oparim in apa clocotita, curatim de simburi, daca sunt, si la fel le taiem marunt cu cutitul.

Pas 2.

Batem oule cu zahar, pana se maresc in volum de cateva ori. Adaugam miere su cognac si mai batem putin si oprim. Adaugam nuci si prune si amestecam. In vas aparte amestecam faina, cacao, scortisoara si praf de copt totul cernut. Adaugam totul, in 2 reprize, la oua si amestecam bine. Coacem 2 blaturi, sau 1 cum fac eu si il tai in 2, sau forma dorita (ex. inima), in cuptor preincalzit la 170-180C 30-35min.

Pas 3.

Batem untul, care trebuie sa fie de temperatura camerei (moale), cind sa marit putin in volum si a devenit alb adaugam lapte condensat fiert si batem inca vreo 2-3 min. Crema este gata. Blaturi le insiropam, partea de jos (adica partea de jos care a stat in tava) si cand asamblam tortul punem cu partile de jos inauntru. In calitate de sirop putem folosi apa cu zahar sau miere (la dorinta cu suc de visine), avem nevoie de aprox. 200 ml sirop. Ungem cu crema, in afara de partea de sus, putem unge si partile.

Pas 4.

Preparam glazura. Incalzim la baie de aburi sau in microunda frisca cu ciocolata neagra pana ciocolata se topeste. Ungem cu glazura obtinuta tortul nostru, la dorinta cu ciocolata alba topita facem desene.

Lasam tortul pe vreo 30 min la racoare.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

Daca nu avem ciocolata putem face glazura in alt mod. Intr-un vas punem: 2 linguri de cacao 2,5 linguri de zahar 3-4 linguri de frisca 33% sau smantana grasa 20 gr. de unt Fierbem totul pana se topeste zaharul. Poftim glazura care este la fel de gustoasa ca si cea din ciocolata!

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaConuri cu bezea
UrmatoareaBranza de vaci din lapte din comertNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi