Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 100
 5/5

Pateuri din apa de la cartofi fierti

  • Făinoase
  • brinza de vaci, de post, pateu, piureu
20200313_143154
20200313_143204
20200313_143233
20200313_142037

Pateuri din apa de la cartofi fierti

Ingrediente
Apa de la cartofi fierti
200
  • ml
Drojdie uscata
1
  • ling. ceai
Zahar
1
  • ling. masă
Sare
( dupa gust )
1
  • ling. ceai
Faina de griu
( sau 2.5 pahare )
325
  • gr
Ulei
1
  • ling. masă

Modul de preparare:

Pas 1.

Punem la fiert cartofii, adaugam sare dupa gust. Cand sunt gata ii  scurgem de apa, dar APA NU ARUNCAM! Din cartofi facem piureu cu ceapa prajita,  adaugam piper negru si sare dupa gust, iar din apa framantam aluat pentru pateuri.

Pas 2.

In apa calduta de la cartofi fierti adaugam drojdie, zahar si sare (daca apa am sarat-o mai tare in timp ce s-au fiert cartofii punem mai putin sau deloc), amestecam putin. Adaugam faina, dar nu toata, undeva 3 parti, o parte din ea lasam intr-o parte. Amesticam cu o spatula sau lingura si lasam acoperit cu pelicula alimentara pe 20-30 min.

Faina care a ramas punem pe masa de lucru si peste ea rasturnam aluatul nostru, framintam. Aluat trebue sa fie molcut si putin lipicios. Turnam pe masa ulei si framintam in maini putin cu el, sau pe masa. Cu ulei care ramane pe masa lucram, modelam pateuri in forma dorita si cu umplutura la dorinta: piureu, brinza de vaci, varza etc. Din portia data de aluat se primesc 5-6 pateuri.

Pas 3.

Prajim in ulei incins la foc mediu pe ambele parti.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaHulubasi dulci cu scortisoara
UrmatoareaPateuri bulgaresti cu brinzaNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi