Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 11
 5/5

Cascaval de casa

  • Aperitiv, Lactate, Mic dejun
  • bicarbonat de sodiu, brinza de vaci, cascaval, lapte, oua
20190517_072830
20190517_072849

Cascaval de casa

Ingrediente
Lapte
1
  • litri
Brinza de vaci proaspata
1
  • kg
Unt
50
  • gr
Sare
2
  • ling. ceai
Bicarbonat de sodiu
1
  • ling. ceai
Oua
1

Modul de preparare:

Intr-un castron punem la fiert lapte, cind incepe a fierbe punem brinza proaspata (de dorit mai umeda) framintata cu mina in bucatele mai mici. Toata compozitia se amesteca incet la foc mic, pina brinza se inceapa a incleia, a se intinde. Cind s-a inceput a intinde, inchidem aragazul si punem compozitia la scurs in druslac, amestecind de citeva ori, ca sa se scurga mai repede, sau stoarcem folosind o bucata de tifon. Dupa asta punem brinza inapoi in ceaunel, adaugam unt, sare, ou si bicarbonat de sodiu. Amestecam bine compozitia cu lingura de lemn. Lasam la foc mic si timp de aprox. 10-20min. amestecam pina toata compozitia o vedem topita, dar nu fiarta. E nevoie de amestec continuu, ca sa nu se usuce suprafata. Dupa ce ati topit, turnati compozitia in forme de silicon, daca nu dispuneti, in oricare alte forme sau invirtiti in pelicula alimentara, doar lasati un pic sa se racoreasca. Puteti amesteca in compozitia topita verdeturi dupa plac.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaGogoase
UrmatoareaSalata „Suba” cu ton sau ficat de codNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi