Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 21
 5/5

Briose cu stafide

  • Aperitiv, Desert, Mic dejun
  • briose, Stafide, unt
20190720_184842
20190720_184759
20190720_184246
viber_image_2022-12-26_21-06-24-900
20190720_174801

Briose cu stafide

Ingrediente
Stafide
50
  • gr
Unt
150
  • gr
Zahar
140
  • gr
Oua
3
Zahar vanilat
1
Faina de griu
200
  • gr
Praf de copt
1
  • ling. ceai
Apa clocotita
( pentru stafide )
300
  • ml

Modul de preparare:

Intr-un vas punem stafide si turnam apa clocotita, lasam sa se opareasca atita timp cit pregatim aluat. 

Intr-un bol punem zahar, zahar vanilat si unt de temperatura camerii, batem pana devine o culoare mai deschisa si consistenta mai pufoasa. Batem continuu adaugand cate 1 ou. Oprim si adaugam faina cu praf de copt si amestecam foarte bine (putem folosi mixer la viteza mica). Aruncam apa din stafide si adaugam stafide in aluat, amestecam bine.

Punem cu lingura aluat in forme si dam la cuptor preincalzit la 190C pentru 20-35 min. Dintr-o portie se primesc 12-14 briose. La dorinta presuram zahar pudra.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

Stafidele le putem inlocui cu ciocolata in picaturi sau cu visine in sucul lor. In caz cand dorim cu visine, punem o lingura de aluat in forme, apoi visina si acoperim cu aluat.

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaPlacinte din aluat fillo
UrmatoareaVafeNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi