Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 406
 5/5

Tort cifra medovic

  • Desert, Mic dejun
  • cifra, frisca, medovic, tort
20190217_212823
20190217_212943
viber_image_2022-12-27_17-31-21-345
viber_image_2022-12-27_17-29-15-842
viber_image_2022-12-27_17-29-39-044
viber_image_2022-12-27_17-28-47-854
20190215_122646

Tort cifra medovic

Ingrediente pentru aluat

Zahar
1
  • păhar(e)
Oua
3
Unt moale
60
  • gr
Apa
2
  • ling. masă
Miere
2
  • ling. masă
Bicarbonat de sodiu
2
  • ling. ceai
Faina

Ingrediente pentru crema

Frisca 30% – 35%
500
  • ml
Crema de branza tip Philadelphia sau Mascarpone
500
  • gr
Zahar pudra
400
  • gr

Modul de preparare:

Pregatim cifra.

Printam cifra dorita pe o foaie, sau daca nu avem printer (cum era in cazul meu), supranunem o foaie curata pe monitor si usor o incercuim cu creion simplu.

Facem aluat.

Zahar, oua, unt, apa si miere de albini se amestica si se pune la vana de aburi. Cind totul se incalzeste putin se adauga bicarbonat de sodiu si amesticam. Compozitia trebuie sa creasca in volum aprox. de 2 ori. Luam de pe foc si adaugam faina, framantam pana aluatul devine asemanator cu plastelina moale si sa nu sa se lipeasca de maini. Lucram cu aluat cit e cald, se poate de pus cratita cu aluat inapoi pe apa calda, dar cu foc oprit, ca sa se mentina caldut.

Intindem aluat cu sucitorul direct pe hartie de copt, suprapunem cifra pregatita si taiem aluat, luam aluatul in plus, si punem cifra noastra la copt tot cu foaia pe care am intins-o, in cuptor la 180-200 de grade.

Crema.

Batem frisca cu o parte de zahar pudra, aparte putin batem crema de branza cu restul zahar pudra o adaugam la frisca si mai batem putin. La dorinta adaugam in crema colorant.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaVertuta cu nuca
UrmatoareaInghetataNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi