Ингредиенты:
- Orez pentru sushi1 păhare
- Otet de orez4 linguri de masă
- Zahar2 linguri de masă
- Sare1 linguri de ceai
- Avocado1
- Castraveti proaspeti4
- Peste rosu slab sarat (ex. somon)240 grame
- Branza Philadelphia300 grame
- Sos de soia
Режим приготовление:
Pas 1. Preparam orezul.
Preparam orez dupa reteta indicata pe ambalaj, daca nu este indicat, prepararam in felul urmator:
Spalam orezul in apa rece de 3-4 ori, apoi il lasam in apa rece pe 25 min, intr-o cratita in care urmeaza sa-l fierbem. Aruncam apa din orez, turnam alta (1 cana de apa la o cana de orez) si punem la fiert la foc mediu. Cand abia incepe a fierbe orezul dam focul la minim si punem capac la cratita. Nu ridicam capacul in timpul fierberei! Fierbem aprox.10-15 min. Dupa ce oprim focul il mai lasam sub capac inca 15 minute.
Pas 2. Pregatim sosul pentru orez.
Pentru o cana de orez, avem devoie de 4 linguri de otet de orez, 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare, totul se pune intr-un vas la foc mic si amestecam continuu pana se topeste zaharul, nu se fierbe. Adaugam sosul in orez si amestecam cu o lingura din lemn.
Pas 3. Asamblarea salatei.
Asamblam salata pe straturi: orez, Philadelphia, avocado, castraveti taiati cubulete, peste rosu si repetam straturile. Ultimul strat la dorinta lasam pestele sau acoperim cu orez si decoram.
In loc de avocado bucati se poate de al amesteca bine cu brinza Philadelphia si de folosit ca un strat. La dorinta putem folosi intre straturi Nori.
Lasam salata in frigider pentru 30 min sau putem servi imediat dupa preparare cu sos de soia.
Pofta buna!
Примечание:
Salata data este o alternativa la sushi si are un plus mare pentru ca se prepara mult mai repede.