Ингредиенты:
- Oua4
- Zahar80 grame
- Ulei40 ml
- Lapte50 ml
- Faina60 grame
- Praf de copt10 grame
- Zahar vanilat8 grame
- Un praf de sare
- Gem la dorinta200 grame
Режим приготовление:
Pas 1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam, cind devin spuma adaugam treptat 60 gr. de zahar si continuam sa mixam pana devine o bezea tare si lucioasa.
Pas 2. Intr-un alt bol mixam galbenusurile cu cele 20 gr. de zahar ramase si zahar vanilat, pana se topeste zaharul si incep sa se albeasca. Adaugam pe rind uleiul, laptele, faina si praful de copt mixand bine dupa fiecare.
In compozitia obtinuta incorporam albusul treptat, amestecand cu o spatula de sus in jos. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit la 160C pe aprox. 15-18 minute.
Pas 3. Cand blatul este gata si putin racit il punem pe o bucata de hartie de copt cu partea lucioasa in jos si indepartam hartia pe care s-a copt. Taiem din toate marginile aprox. 1 cm si la una din margini a blatului taiem pe vertical trei crestaturi dar nu pina jos, ca blatul sa se ruleze bine. Ungem blatul cu gem la dorinta si incepem sa rulam din partea unde am facut crestaturile. Invelim cu hirtia de copt si lasam in frigider pentru aprox. o ora.
La dorinta decoram cu ciocolata topita, zahar pudra sau o servim asa.
Pofta buna!
Примечание:
Este un desert fenomenal, foarte fin, pufos si gustos, care nu are miros de oua sau de bicarbonat de sodiu. In loc de gem se poate folosi Nutella, crema de halva sau oarecare alta crema la dorinta si fantezia dvs. Incercati si nu veti regreta!