Ингредиенты:
- Dovleac5 kg
- Ceapa2 kg
- Ulei200 ml
- Sare
- Catei de usturoi3
- Pasta de tomate550 grame
- Otet100 ml
Режим приготовление:
Taiem ceapa marunt, dovlecei cubulete mici. Intr-un ceaun calim putin ceapa in ulei, cind este aproape gata adaugam dovlecei taiati. Cind este aproape gata adaugam sare dupa gust, usturoi pisat, pasta de tomate si otet. Lasam la foc mic pentru 20-30 minute, amestecand periodic.
Cind este gata oprim focul si trecem pasta noastra in borcane sterilizate, astupam cu capace la fel sterilizate. Lasam borcanase cu pasta invelite cu o paturica pentru 24 ore, dupa putem muta conservele in camara pentru iarna.
Pofta buna!
Примечание:
Aceste conserve din dovlecei sunt usor de preparat, foarte gustoase si sunt binevenite la orice masa.