Ингредиенты:
- Oua3
- Zahar2 linguri de masă
- Un praf de sare
- Zahar vanilat1
- Faina de griu150 grame
- Cacao15 grame
- Ulei40 ml
- Lapte125 ml
- Apa minerala125 ml
- Biscuiti savoiardi200 grame
- Cafea indulcita150 ml
- Mascarpone250 grame
- Frisca 33%-35%250 ml
- Zahar pudra100 grame
Режим приготовление:
Pas 1. Batem ouale cu zahar, sare si zahar vanilat. Adaugam ulei, amestecam si adaugam aprox. 50 ml de lapte. Adaugam faina si cacao cernute, amestecam bine pana nu mai sunt cocoloase. Turnam restul laptelui, apa minerala si iarasi amestecam foarte bine. Coacem in tigaia infierbantata unsa cu putin ulei, asa cum coacem clatite simple, la foc mediu pe ambele parti. Pe parcurs poate fi nevoie de mai adaugat putin lapte sau apa minerala in compozitie, fiindca se poate ingrosa.
Pas 2. Crema: batem frisca (rece) cu zahar pudra si aparte putin batem mascarpone. Adaugam mascarpone in frisca si mai batem cateva secunde. Crema este gata.
Pas 3. Clatita racita o ungem intr-o parte cu crema, biscuitul inmuiem usor in cafea pe ambele parti si punem peste crema, deasupra mai ungem cu crema (ca in poza si la dorinta putem presura ciocolata rasa) si rulam. Lasam in frigider pe 1 ora. Inainte de servire, la dorinta, decoram cu cacao.
Pofta buna!