Zahar, oua, unt, apa si miere de albini se amestica si se pune la vana de aburi. Cand totul se incalzeste putin adaugam bicarbonat de sodiu si amesticam. Compozitia trebuie sa creasca in volum aprox. de 2 ori. Luam de pe foc, adaugam faina si framantam, pana aluatul devine asemanator…
Pentru ca sa obtinem un pandispan cu diametru 18, avem nevoie de 4 portii, adica: 4 oua, 104 gr de faina (sau daca doriti de ciocolata, proportia este 20 gr de faina + 6 gr de cacao, iesa 80 gr de faina + 24 gr de cacao), 24 gr de…
Pas 1. Nucile le maruntim in blender sau le taiem marunt cu cutitul. Prune uscate le oparim in apa clocotita, curatim de simburi, daca sunt, si la fel le taiem marunt cu cutitul. Pas 2. Batem oule cu zahar, pana se maresc in volum de cateva ori. Adaugam miere su…
Pentru un rezultat mai bun, se recomanda de a prepara blatul de pandispan cu o zi sau cel putin 8 ore inainte de asamblarea tortului. Pentru prepararea pandispanului, avem nevoie de 4 albusuri de temperatura camerei. Batem albusurile cu 40 gr. zahar pina la obtinerea unei spume tare. Galbenusurile se…
Pregatim cifra. Printam cifra dorita pe o foaie, sau daca nu avem printer (cum era in cazul meu), supranunem o foaie curata pe monitor si usor o incercuim cu creion simplu. Facem aluat. Zahar, oua, unt, apa si miere de albini se amestica si se pune la vana de aburi.…