Pas 1. Batem ouale cu zahar, sare si zahar vanilat. Adaugam ulei, amestecam si adaugam aprox. 50 ml de lapte. Adaugam faina si cacao cernute, amestecam bine pana nu mai sunt cocoloase. Turnam restul laptelui, apa minerala si iarasi amestecam foarte bine. Coacem in tigaia infierbantata unsa cu putin ulei,…
Pas 1. Batem ouale cu zahar, sare si zahar vanilat. Adaugam ulei, amestecam si adaugam aprox. 50 ml de lapte. Adaugam faina si cacao cernute, amestecam bine pana nu mai sunt cocoloase. Turnam restul laptelui, apa minerala si iarasi amestecam foarte bine. Coacem in tigaia infierbantata unsa cu putin ulei,…
Zahar, oua, unt, apa si miere de albini se amestica si se pune la vana de aburi. Cand totul se incalzeste putin adaugam bicarbonat de sodiu si amesticam. Compozitia trebuie sa creasca in volum aprox. de 2 ori. Luam de pe foc, adaugam faina si framantam, pana aluatul devine asemanator…
Pas 1. Framintam aluatul pentru pâinică. In apa calda adaugam chefir, sare dupa gust, ulei, drojdie si faina cit cuprinde. Lasam sa creasca, dupa, modelam 3 pâinici. Lasam sa creasca, ungem cu ou batut si dam la cuptor preincalzit la 200C aprox. 30 min. Dupa ce pâinica s-a răcit taiem…
Pentru iubitori de inghetata mai dulce si cu gust mai tare pronuntat de lapte condensat, folosim ingrediente 1 : 1. Daca dorim sa obtinem inghetata mai putin dulce, asemanatoare cu cea din comert, folosim 2:1 (mai putin lapte condensat). Deci prepararea e foarte simpla: batem frisca (eu folosesc de firma…
Pregatim cifra. Printam cifra dorita pe o foaie, sau daca nu avem printer (cum era in cazul meu), supranunem o foaie curata pe monitor si usor o incercuim cu creion simplu. Facem aluat. Zahar, oua, unt, apa si miere de albini se amestica si se pune la vana de aburi.…