Ingrediente:
- Zahar1 păhare
- Oua3
- Unt moale60 grame
- Apa2 linguri de masă
- Miere2 linguri de masă
- Bicarbonat de sodiu2 linguri de ceai
- Faina
- Frisca 30% - 35%500 mlsau smantana de 30% - 35%
- Mascarpone sau Philadelphia500 grame
- Zahar pudra400 grame
- Visine in suc propriu
Modul de preparare:
Zahar, oua, unt, apa si miere de albini se amestica si se pune la vana de aburi. Cand totul se incalzeste putin adaugam bicarbonat de sodiu si amesticam. Compozitia trebuie sa creasca in volum aprox. de 2 ori. Luam de pe foc, adaugam faina si framantam, pana aluatul devine asemanator cu plastelina moale si sa nu sa se lipeasca de maini. Lucram cu aluat cat e cald, se poate de pus cratita cu aluat inapoi pe apa calda, dar cu foc oprit, ca sa se mentina caldut.
Intindem aluat cu sucitorul direct pe hirtie de copt, dam forma dorita. Coacem tot cu foaia pe care am intins-o, in cuptor la 180-200 de grade. Atentie! Blaturile se coc repede, aprox. 7-10 min.
Din cantitatea data de ingrediente obtinem aprox. 10-12 foi.
Crema: Batem frisca cu o parte de zahar pudra, aparte putin batem crema de brinza cu zahar pudra care a ramas, o adaugam la frisca si mai batem putin. La dorinta adaugam in crema colorant. Putem folosi crema clasica din smantana + zahar.
Asamblam tortul si il decoram dupa preferinta si il lasam in frigider pe 3-4 ore sau pe noapte.
Pofta buna!