Ingrediente:
- Zahar1 păhare
- Oua3
- Unt moale60 grame
- Apa2 linguri de masă
- Miere2 linguri de masă
- Bicarbonat de sodiu2 linguri de ceai
- Faina
- Frisca 30% - 35%500 ml
- Crema de branza tip Philadelphia sau Mascarpone500 grame
- Zahar pudra400 grame
Modul de preparare:
Pregatim cifra.
Printam cifra dorita pe o foaie, sau daca nu avem printer (cum era in cazul meu), supranunem o foaie curata pe monitor si usor o incercuim cu creion simplu.
Facem aluat.
Zahar, oua, unt, apa si miere de albini se amestica si se pune la vana de aburi. Cind totul se incalzeste putin se adauga bicarbonat de sodiu si amesticam. Compozitia trebuie sa creasca in volum aprox. de 2 ori. Luam de pe foc si adaugam faina, framantam pana aluatul devine asemanator cu plastelina moale si sa nu sa se lipeasca de maini. Lucram cu aluat cit e cald, se poate de pus cratita cu aluat inapoi pe apa calda, dar cu foc oprit, ca sa se mentina caldut.
Intindem aluat cu sucitorul direct pe hartie de copt, suprapunem cifra pregatita si taiem aluat, luam aluatul in plus, si punem cifra noastra la copt tot cu foaia pe care am intins-o, in cuptor la 180-200 de grade.
Crema.
Batem frisca cu o parte de zahar pudra, aparte putin batem crema de branza cu restul zahar pudra o adaugam la frisca si mai batem putin. La dorinta adaugam in crema colorant.
Pofta buna!