Ieșiți din modul de imprimarePrintează rețeta A+ A- Undo all

Supa crema cu piept de pui si ciuperci

Ingrediente:

Piept de pui
400 grame
Ciuperci shampignon
400 grame
Frisca lichida
350 ml
Faina de griu
1 linguri de masă
Ceapa
1
Sare, piper negru
Unt
30 grame
Marar uscat sau proaspat
Frunze de dafin
Branza topita
50 grame
----PENTRU PAINE----
Apa
200 ml
Chefir
200 ml
Ulei
1 linguri de masă
Sare
Drojdie uscata
8 grame
Faina de griu cit cuprinde
Ou pentru uns

Modul de preparare:

Pas 1.

Framintam aluatul pentru pâinică. In apa calda adaugam chefir, sare dupa gust, ulei, drojdie si faina cit cuprinde. Lasam sa creasca, dupa, modelam 3 pâinici. Lasam sa creasca, ungem cu ou batut si dam la cuptor preincalzit la 200C aprox. 30 min. Dupa ce pâinica s-a răcit taiem virful si scoatem miezul.

Pasul 2.

Punem carnita in apa la fiert, adaugam sare si frunze de dafin dupa gust. Ciupercile taiate le calim fara ulei in tigaie, cind lasa apa o aruncam si adaugam o ceapa taiata si unt, calim aprox. 5 min la foc mediu sub capac. Adaugam faina si un polonic din bulion cald ca sa o dizolvam. Apoi adaugam frisca, aducem la consistenta dorita adaugand bulion. Apoi adaugam carnea taiata cubulete, condimentam dupa gust, adaugam brinza topita si fierbem cateva minute la foc mic.

Pasul 3.

Supa calda turnam in pâinica noastra, infrumusetam cu frunze de patrunjel la dorință.

Pofta buna!