Ingrediente:
- Piept de pui400 grame
- Ciuperci shampignon400 grame
- Frisca lichida350 ml
- Faina de griu1 linguri de masă
- Ceapa1
- Sare, piper negru
- Unt30 grame
- Marar uscat sau proaspat
- Frunze de dafin
- Branza topita50 grame
- ----PENTRU PAINE----
- Apa200 ml
- Chefir200 ml
- Ulei1 linguri de masă
- Sare
- Drojdie uscata8 grame
- Faina de griu cit cuprinde
- Ou pentru uns
Modul de preparare:
Pas 1.
Framintam aluatul pentru pâinică. In apa calda adaugam chefir, sare dupa gust, ulei, drojdie si faina cit cuprinde. Lasam sa creasca, dupa, modelam 3 pâinici. Lasam sa creasca, ungem cu ou batut si dam la cuptor preincalzit la 200C aprox. 30 min. Dupa ce pâinica s-a răcit taiem virful si scoatem miezul.
Pasul 2.
Punem carnita in apa la fiert, adaugam sare si frunze de dafin dupa gust. Ciupercile taiate le calim fara ulei in tigaie, cind lasa apa o aruncam si adaugam o ceapa taiata si unt, calim aprox. 5 min la foc mediu sub capac. Adaugam faina si un polonic din bulion cald ca sa o dizolvam. Apoi adaugam frisca, aducem la consistenta dorita adaugand bulion. Apoi adaugam carnea taiata cubulete, condimentam dupa gust, adaugam brinza topita si fierbem cateva minute la foc mic.
Pasul 3.
Supa calda turnam in pâinica noastra, infrumusetam cu frunze de patrunjel la dorință.
Pofta buna!