In apa calda dizolvam drojdie, sare, zahar, adaugam ulei si faina cit cuprinde. Aluatul framintat trebuie sa nu fie tare. Il lasam pe 1 ora la dospit.
Il intindem cu sucitorul forma dorita. Tava pentru copt o ungem cu ulei, punem aluat si pe el aramjam ingrediente la dorinta (in calitatea de sous eu am folosit ketciup + maioneza). La dorinta lasam in tava pe vreo 20-30 min sa se odihneasca aluatul (cind lasam aluatul sa mai creasca in tava, pizza se primeste mai pufoasa). Coacem in cuptor preincalzit la 200-220 grade C, functia incalzire de jos fara ventilare.
Din cantitate data de aluat iesa 2 pizze mari sau 9-10 mici.
Pofta buna!
Notițe adăugătoare
Ca ingrediente pentru pizza eu folosesc deobicei 2 feluri de salam, sunca, rosii, masline verzi si negre, mazarello, cascaval tare si oregano.