Ieșiți din modul de imprimarePrintează rețeta A+ A- Undo all

Pasta din dovlecei pentru iarna

Ingrediente:

Dovleac
5 kg
Ceapa
2 kg
Ulei
200 ml
Sare
Catei de usturoi
3
Pasta de tomate
550 grame
Otet
100 ml

Modul de preparare:

Taiem ceapa marunt, dovlecei cubulete mici. Intr-un ceaun calim putin ceapa in ulei, cind este aproape gata adaugam dovlecei taiati. Cind este aproape gata adaugam sare dupa gust, usturoi pisat, pasta de tomate si otet. Lasam la foc mic pentru 20-30 minute, amestecand periodic.

Cind este gata oprim focul si trecem pasta noastra in borcane sterilizate, astupam cu capace la fel sterilizate. Lasam borcanase cu pasta invelite cu o paturica pentru 24 ore, dupa putem muta conservele in camara pentru iarna.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare

Aceste conserve din dovlecei sunt usor de preparat, foarte gustoase si sunt binevenite la orice masa.