Ingrediente:
- Oua3
- Zahar2 linguri de masă
- Un praf de sare
- Zahar vanilat8 grame
- Faina de griu150 grame
- Cacao15 grame
- Ulei40 ml
- Lapte125 ml
- Apa inerala125 ml
- Visine in suc propriu500 grame
- Mascarpone250 grame
- Frisca 33%-35%300 ml
- Zahar sau zahar pudra150 grame
Modul de preparare:
Pas 1. Batem ouale cu zahar, sare si zahar vanilat. Adaugam ulei, amestecam si adaugam aprox. 50 ml de lapte. Adaugam faina si cacao cernute, amestecam bine pana nu mai sunt cocoloase. Turnam restul laptelui, apa minerala si iarasi amestecam foarte bine. Coacem in tigaia infierbantata unsa cu putin ulei, asa cum coacem clatite simple, la foc mediu pe ambele parti. Pe parcurs poate fi nevoie de mai adaugat putin lapte sau apa minerala in compozitie, fiindca se poate ingrosa.
Pas 2. Crema: batem frisca (rece) cu zahar sau zahar pudra si aparte putin batem mascarpone. Adaugam mascarpone in frisca si mai batem cateva secunde. Crema este gata.
Pas 3. Pe clatita racita punem un rand de visine si rulam. Aranjam pe platou un rand de clatite cu visine, depinde cit de mare doriti, eu am pus 3. Ungem cu crema, punem alte 2 si iarasi ungem cu crema si ultimul, ungem cu crema. Adica optinem forma de piramida. Pentru decor putem folosi spre ex. ciocolata rasa, visine proaspete sau altceva. Lasam tortul nostru in frigider pe o ora, dupa care il putem servi.
Pofta buna!