Facem forma din folie de aluminiu in caz ca nu avem forme speciale pentru conuri. Intindem aluat (la mine era foietaj congelat fara drojdie) intr-o directie si il taiem fisii lungi. Invirtim pe forma, ungem cu ou batut cu putin zahar si dam in cuptor preincalzit la 200C pe aprox. 20-25 min.
Pas 2.
Crema – meringa italiana.
Intr-un vas se pun albusuri, zahar vanilat si suc de lamaie. Se bat aprox. 2min la viteza mica, apoi la viteza mare pina se face spuma. Intre timp se fierbe siropul din apa cu zahar. Siropul se fierbe pana devine vascos, asemanator ca mierea. Acest sirop fierbinte il adaugam incet in vas cu albusuri, in timp ce continuam sa batem spuma. Mixam inca aprox. 3-5 min, sau pana temperatura compozitiei scade pana la temperatura camerei.
Pas 3.
Umplem conurile noastre racite cu crema obtinuta. O portie de crema ajunge aprox. pentru 20 conuri.