Ieșiți din modul de imprimarePrintează rețeta A+ A- Undo all

Clatite Tiramisu

Ingrediente:

Oua
3
Zahar
2 linguri de masă
Un praf de sare
Zahar vanilat
1
Faina de griu
150 grame
Cacao
15 grame
Ulei
40 ml
Lapte
125 ml
Apa minerala
125 ml
Biscuiti savoiardi
200 grame
Cafea indulcita
150 ml
Mascarpone
250 grame
Frisca 33%-35%
250 ml
Zahar pudra
100 grame

Modul de preparare:

Pas 1. Batem ouale cu zahar, sare si zahar vanilat. Adaugam ulei, amestecam si adaugam aprox. 50 ml de lapte. Adaugam faina si cacao cernute, amestecam bine pana nu mai sunt cocoloase. Turnam restul laptelui, apa minerala si iarasi amestecam foarte bine. Coacem in tigaia infierbantata unsa cu putin ulei, asa cum coacem clatite simple, la foc mediu pe ambele parti. Pe parcurs poate fi nevoie de mai adaugat putin lapte sau apa minerala in compozitie, fiindca se poate ingrosa.

Pas 2. Crema: batem frisca (rece) cu zahar pudra si aparte putin batem mascarpone. Adaugam mascarpone in frisca si mai batem cateva secunde. Crema este gata.

Pas 3. Clatita racita o ungem intr-o parte cu crema, biscuitul inmuiem usor in cafea pe ambele parti si punem peste crema, deasupra mai ungem cu crema (ca in poza si la dorinta putem presura ciocolata rasa) si rulam. Lasam in frigider pe 1 ora. Inainte de servire, la dorinta, decoram cu cacao.

Pofta buna!