Intr-un vas punem stafide si turnam apa clocotita, lasam sa se opareasca atita timp cit pregatim aluat.
Intr-un bol punem zahar, zahar vanilat si unt de temperatura camerii, batem pana devine o culoare mai deschisa si consistenta mai pufoasa. Batem continuu adaugand cate 1 ou. Oprim si adaugam faina cu praf de copt si amestecam foarte bine (putem folosi mixer la viteza mica). Aruncam apa din stafide si adaugam stafide in aluat, amestecam bine.
Punem cu lingura aluat in forme si dam la cuptor preincalzit la 190C pentru 20-35 min. Dintr-o portie se primesc 12-14 briose. La dorinta presuram zahar pudra.
Pofta buna!
Notițe adăugătoare
Stafidele le putem inlocui cu ciocolata in picaturi sau cu visine in sucul lor. In caz cand dorim cu visine, punem o lingura de aluat in forme, apoi visina si acoperim cu aluat.