Ingrediente:
- Sfecla rosie medie3
- Cartofi medii6
- Fasole rosie in sos de tomate (o conserva)200/400 grameSau orice tip de fasole la dorinta
- Ceapa medie1
- Morcov mediu1
- Carne de porc sau vita300 grameSau costite
- Pasta de tomate1 linguri de ceai
- Frunze de dafin1
- Rosie medie1
- Patrunjel
Modul de preparare:
Spalam carnita si punem la fiert intr-o cratita. Alegem spuma, adaugam sare dupa gust, frunze de dafin si lasam la fiert la foc mediu aprox. 30-40 min. Daca apa scade, adaugam. Curatim sfecla si, asa intreaga curatita, punem la fiert cu carne, fierbem aprox. 30 min. Dupa, daca sfecla este fiarta (incercam cu o furculita sau cutit, daca intra usor inseamna ca e gata) o scoatem si lasam intr-o parte a se raci. Curatim cartofi, le taiem cubulete si le adaugam la fiert cu carnea. Facem prajitura din morcov si ceapa, cu putin ulei, cind este gata adaugam aici o lingurita de pasta de tomate, amestecam si oprim. Adaugam prajitura in cratita. Curatim o rosie de coaja si o taiem cubulete mici, adaugam in cratita, la fel si fasole adaugam. Cind cartofii si carnea este gata, razuim sfecla si adaugam in bors, la fel adaugam si verdeata. Gustam, dupa necesitate adaugam sare.
1 . Atentie, ca borsul nostru sa nu isi piarda din culoare, nu fierbem mult timp dupa ce adaugam sfecla, cind da in clocot asteptam 5-10 secunde si oprim.
2. Daca folosim in bors sare de lamaie sau bors acru adaugam la sfirsit, dupa sfecla, cind incepe a fierbe si oprim imediat focul.
Pofta buna!
Notițe adăugătoare
Acest bors minunat poate fi preparat fara carne, atunci cind tinem post sau dieta sau pur si simplu iubim bors usor. In loc de fasole putem folosi varza, doar ca o adaugam odata cu cartofi.
Eu nu folosesc bors acru sau sare de lamaie, dar cine iubeste poftim, puteti inacri dupa gustul dvs. La fel puteti folosi verdeturi preferate, spre ex. leustean...