Asamblam salata pe straturi: 1. carnea taiata cubulete; 2. ciuperci taiati felii; 3. cascaval dat prin razatoare; 4. oua date prin razatoare. Fiecare strat ungem cu maioneza. Decoram cu masline taiate in jumatate, iar pe margine punem chips-uri (vezi in imagini). Lasam in frigider pentru 30 min. Pofta buna!
Pas 1. Preparam orezul. Preparam orez dupa reteta indicata pe ambalaj, daca nu este indicat, prepararam in felul urmator: Spalam orezul in apa rece de 3-4 ori, apoi il lasam in apa rece pe 25 min, intr-o cratita in care urmeaza sa-l fierbem. Aruncam apa din orez, turnam alta (1…
Intr-o cratita punem la fiert piept de pui, punem sare dupa gust. Cand este gata il taiem la dorinta cuburi sau fisii. Ananas-ul (de dorit sa fie rondele, calitate este mai buna) si cascaval la fel taiem cuburi. Amestecam toate ingredientele: carne, ananas, cascaval, porumb si maioneza (puteti prepara acasa…
Taiem ceapa marunt, dovlecei cubulete mici. Intr-un ceaun calim putin ceapa in ulei, cind este aproape gata adaugam dovlecei taiati. Cind este aproape gata adaugam sare dupa gust, usturoi pisat, pasta de tomate si otet. Lasam la foc mic pentru 20-30 minute, amestecand periodic. Cind este gata oprim focul si…
Pas 1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam, cind devin spuma adaugam treptat 60 gr. de zahar si continuam sa mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Pas 2. Intr-un alt bol mixam galbenusurile cu cele 20 gr. de zahar ramase si zahar…
Pas 1. Batem ouale cu zahar, sare si zahar vanilat. Adaugam ulei, amestecam si adaugam aprox. 50 ml de lapte. Adaugam faina si cacao cernute, amestecam bine pana nu mai sunt cocoloase. Turnam restul laptelui, apa minerala si iarasi amestecam foarte bine. Coacem in tigaia infierbantata unsa cu putin ulei,…
Pas 1. Batem ouale cu zahar, sare si zahar vanilat. Adaugam ulei, amestecam si adaugam aprox. 50 ml de lapte. Adaugam faina si cacao cernute, amestecam bine pana nu mai sunt cocoloase. Turnam restul laptelui, apa minerala si iarasi amestecam foarte bine. Coacem in tigaia infierbantata unsa cu putin ulei,…
Spalam mazare in 3 ape si o punem la fiert, fara a fi lasata la inmuiat. Se fierbe in aprox. 1 ora si 15 min. Cind este practic gata, adaugam cartofi curatiti si taiati cubulete. Facem prajitura din morcov, dat prin razatoare sau taiat cubulete mici si ceapa, taiata marunt.…
Spalam carnita si punem la fiert intr-o cratita. Alegem spuma, adaugam sare dupa gust, frunze de dafin si lasam la fiert la foc mediu aprox. 30-40 min. Daca apa scade, adaugam. Curatim sfecla si, asa intreaga curatita, punem la fiert cu carne, fierbem aprox. 30 min. Dupa, daca sfecla este…
Zahar, oua, unt, apa si miere de albini se amestica si se pune la vana de aburi. Cand totul se incalzeste putin adaugam bicarbonat de sodiu si amesticam. Compozitia trebuie sa creasca in volum aprox. de 2 ori. Luam de pe foc, adaugam faina si framantam, pana aluatul devine asemanator…
Decongelam aluatul nostru, fie el unu intreg sau portionat. Dam prin razatoare cascaval si taiem cuburi mici caizer de porc. Intindem 2 bucati de aluat (de dorit intr-o directie), ungem o parte cu ou batut ambele bucati, presuram doar pe o bucata de aluat cascaval si carne. Acoperim cu celalta…
Spalam si taiem bostanei in fisii subtiri, le presaram cu sare dupa gust. Batem oua intr-un vas si cernem faina in alt vas. Dam bostanel feliat prin faina apoi prin ou si prajim pe ambele parti. Pregatim umplutura: amestecam brinza philadelphia cu usturoi pisat (3 catei sau dupa gust), spalam…