Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 38
Pandispan
 5/5

Pandispan

  • Desert, Făinoase
  • faina, oua, pandispan, tort
Pandispan
20200424_175621
20200424_190019
20200426_204005
20200424_163721
20200424_164115
20200424_163649
20200424_164514
20200424_174555
20200427_004810
20200427_182503

Pandispan

Ingrediente
Oua
1
Faina de griu
26
  • gr
Amidon de porumb/cartofi
6
  • gr
Zahar
30
  • gr
Un praf de sare

Modul de preparare:

Pentru ca sa obtinem un pandispan cu diametru 18, avem nevoie de 4 portii, adica: 4 oua, 104 gr de faina (sau daca doriti de ciocolata, proportia este 20 gr de faina + 6 gr de cacao, iesa 80 gr de faina + 24 gr de cacao), 24 gr de amidon, 120 gr de zahar si un pic de sare.

Pas 1.

Batem bine oua cu zahar si sare pana consistenta devine alba si putin sa tina forma, aprox. 6-8 minute. Faina cernuta cu amidon adaugam in 2-3 reprize la ouale noastre batute si amestecam bine cu o spatula cu miscari cercuite de jos in sus. Ne staruim sa amestecam repede si bine.

Pas 2.

Trecem aluatul nostru in forma pregatita (priviti poze) cu diametru 18 si punem la copt in cuptor prealabil incalzit la 170C cu functia sus-jos fara ventilator pe aproximativ 35 min. Atentie! primele 20 minute nu deschidem usa la cuptor.

Pas 3.

Dupa ce l-am scos din cuptor, lasam putin sa se raceasca apoi cu ajutorul unui cutit dezlipim din parti, si il lasam pe gril (vedeti pe poze) sa se raceasca complet. Apoi il invelim in pelicula alimentara si il punem in frigider pe 3-4 ore sau pe noapte.

Pandispanul nostru este moale si pufos si este gata pentru a fi taiat in felii si uns cu crema preferata.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaTort Karo cu prune uscate
UrmatoareaTort medovik cu visineNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi