Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 12
 5/5

Paine

  • Făinoase
  • faina, paine
viber_image_2022-12-27_17-52-56-518
viber_image_2022-12-27_17-25-34-637
viber_image_2022-12-27_17-26-22-368
viber_image_2022-12-27_18-03-47-906
viber_image_2022-12-27_18-03-47-990
20190315_211100

Paine

Ingrediente
Lapte sau Apa
400
  • ml
Sare
2
  • ling. ceai
Zahar
2
  • ling. ceai
Drojdie proaspata
( sau 2 lingurite de uscata )
15
  • gr
Ulei de floarea soarelui
30
  • ml
Faina
Oua de gaina
1

Modul de preparare:

In lapte( sau apa) caldut adaugam sare, zarar, ulei si grojdie. Dizolvam drojdie si framantam aluatul adaugand faina cat cuprinde.

Lasam aluatul sa creasca pe 1-2 ora. Modelam paine dupa preferinta. O punem in tava asternuta cu hartie de copt si lasam pe 30 min.

Inainte de a da in cuptor o ungem cu ou batut sau cu apa. Bagam in cuptor preincalzit la 200-220 grade si coacem in timp de 40-60 min.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaClatite pe chefir si apa fiarta
UrmatoareaPizzaNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi