Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 20
 5/5

Franzela / paine impletita

  • Făinoase
  • franzela, impletita, paine
20200407_104615
20200406_230926
20200406_230856
20200405_194026
20200406_213811
20200406_205224

Franzela / paine impletita

Ingrediente
Lapte sau Apa
300
  • ml
Sare
1
  • ling. masă
Zahar
1
  • ling. ceai
Ulei
30
  • ml
Drojdie proaspata
( sau uscata 7gr )
15-20
  • gr
Faina de grau
600
  • gr
Oua
1

Modul de preparare:

In lapte (sau apa) caldut dizolvam zaharul, sare si drojdie. Adaugam ulei si framintam aluat adaugand faina treptat, cat cuprinde. In dependenta de faina poate sa mearga in aluat mai putin sau mai mult. Lasam aluatul acoperit pentru dospit aprox. 2-3 ore.

Impartim aluat in 4, il intindem si impletim franzela, modul de impletire in 4 este in video, dar se poate de impletit in cite doriti… Punem in forma si lasam pentru dospit aprox. 20-35 min, depinde de temperatura in incapere daca e rece posibil si 1 ora. Inainte de al da in cuptor ungem cu un ou.

Coacem in cuptor preincalzit la 180-200C timp de aprox. 35-50 min.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaPateuri bulgaresti cu brinza
UrmatoareaPandispanNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 285
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 406
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 278
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 566
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 1.179
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 184
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi