Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 90
Cusma lui Guguta din clatite cu cacao
 5/5

Cusma lui Guguta din clatite cu cacao

  • Desert, Mic dejun
  • cacao, clatite, crema, frisca, guguta, visine
Cusma lui Guguta din clatite cu cacao
20200927_235526
20200927_205229

Cusma lui Guguta din clatite cu cacao

Ingrediente pentru aluat

Oua
3
Zahar
2
  • ling. masă
Un praf de sare
Zahar vanilat
8
  • gr
Faina de griu
150
  • gr
Cacao
15
  • gr
Ulei
40
  • ml
Lapte
125
  • ml
Apa minerala
125
  • ml

Ingrediente pentru crema

Mascarpone
250
  • gr
Frisca 33%-35%
300
  • ml
Zahar pudra
150
  • gr

Ingrediente pentru umplutura

Visine in suc propriu
500
  • gr

Modul de preparare:

Pas 1.

Batem ouale cu zahar, sare si zahar vanilat. Adaugam ulei, amestecam si adaugam aprox. 50 ml de lapte. Adaugam faina si cacao cernute, amestecam bine pana nu mai sunt cocoloase. Turnam restul laptelui, apa minerala si iarasi amestecam foarte bine. Coacem in tigaia infierbantata unsa cu putin ulei, asa cum coacem clatite simple, la foc mediu pe ambele parti. Pe parcurs poate fi nevoie de mai adaugat putin lapte sau apa minerala in compozitie, fiindca se poate ingrosa.

Pas 2.

Crema: batem frisca (rece) cu zahar sau zahar pudra si aparte putin batem mascarpone. Adaugam mascarpone in frisca si mai batem cateva secunde. Crema este gata.

Pas 3.

Pe clatita racita punem un rand de visine si rulam. Aranjam pe platou un rand de clatite cu visine, depinde cit de mare doriti, eu am pus 3. Ungem cu crema, punem alte 2 si iarasi ungem cu crema si ultimul, ungem cu crema. Adica optinem forma de piramida. Pentru decor putem folosi spre ex. ciocolata rasa, visine proaspete sau altceva. Lasam tortul nostru in frigider pe o ora, dupa care il putem servi.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaClatite Tiramisu
UrmatoareaRulada pufoasa cu gemNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi