Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 26
 5/5

Conuri cu bezea

  • Desert, Mic dejun
  • aluat, bezea, conuri, crema, foietaj, meringa
20200331_173521
20200331_173451
20200330_202630
20200331_170919

Conuri cu bezea

Ingrediente
Aluat foietaj
1
Albus de ou
4
Zahar
240
  • gr
Zahar vanilat
6
  • ling. ceai
Suc de lamaie
2
  • ling. ceai
Apa
80
  • ml

Modul de preparare:

Pas 1.

Facem forma din folie de aluminiu in caz ca nu avem forme speciale pentru conuri. Intindem aluat (la mine era foietaj congelat fara drojdie) intr-o directie si il taiem fisii lungi. Invirtim pe forma, ungem cu ou batut cu putin zahar si dam in cuptor preincalzit la 200C pe aprox. 20-25 min.

Pas 2.

Crema – meringa italiana.

Intr-un vas se pun albusuri, zahar vanilat si suc de lamaie. Se bat aprox. 2min la viteza mica, apoi la viteza mare pina se face spuma. Intre timp se fierbe siropul din apa cu zahar. Siropul se fierbe pana devine vascos, asemanator ca mierea. Acest sirop fierbinte il adaugam incet in vas cu albusuri, in timp ce continuam sa batem spuma. Mixam inca aprox. 3-5 min, sau pana temperatura compozitiei scade pana la temperatura camerei.

Putem folosi crema de la bezea elvetiana

Pas 3.

Umplem conurile noastre racite cu crema obtinuta. O portie de crema ajunge aprox. pentru 20 conuri.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaHulubasi dulci cu scortisoara
UrmatoareaTort Karo cu prune uscateNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi