Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 203
 5/5

Clatite Tiramisu

  • Desert, Mic dejun
  • clatite, frisca, tiramisu
20200924_173127
20200924_173330
20200924_173511
20200924_141728
20200924_142311

Clatite Tiramisu

Ingrediente
Oua
3
Zahar
2
  • ling. masă
Un praf de sare
Zahar vanilat
1
Faina de griu
150
  • gr
Cacao
15
  • gr
Ulei
40
  • ml
Lapte
125
  • ml
Apa minerala
125
  • ml
Biscuiti savoiardi
200
  • gr
Cafea indulcita
150
  • ml

Ingrediente pentru crema

Mascarpone
250
  • ml
Frisca 33%-35%
250
  • ml
Zahar pudra
100
  • gr

Modul de preparare:

Pas 1.

Batem ouale cu zahar, sare si zahar vanilat. Adaugam ulei, amestecam si adaugam aprox. 50 ml de lapte. Adaugam faina si cacao cernute, amestecam bine pana nu mai sunt cocoloase. Turnam restul laptelui, apa minerala si iarasi amestecam foarte bine. Coacem in tigaia infierbantata unsa cu putin ulei, asa cum coacem clatite simple, la foc mediu pe ambele parti. Pe parcurs poate fi nevoie de mai adaugat putin lapte sau apa minerala in compozitie, fiindca se poate ingrosa.

Pas 2.

Crema: batem frisca (rece) cu zahar pudra si aparte putin batem mascarpone. Adaugam mascarpone in frisca si mai batem cateva secunde. Crema este gata.

Pas 3.

Clatita racita o ungem intr-o parte cu crema, biscuitul inmuiem usor in cafea pe ambele parti si punem peste crema, deasupra mai ungem cu crema (ca in poza si la dorinta putem presura ciocolata rasa) si rulam. Lasam in frigider pe 1 ora. Inainte de servire, la dorinta, decoram cu cacao.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaTort medovik cu visine
UrmatoareaCusma lui Guguta din clatite cu cacaoNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi