Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 141
 5/5

Carne de iepure in vin alb

[:ru] [:]
  • Carne, Masă de seară
  • apa gazata, iepure, vin
20200218_182427
20200218_182825
20200218_162236
20200218_162246

Carne de iepure in vin alb

Ingrediente
Carnita de iepure
Sare
Piper negru
Praf de usturoi
Paprica
Ulei de masline
3
  • ling. masă
Vin alb
300
  • ml
Apa gazata
200
  • ml
Crenguta de cimbru
( sau uscat )
Crenguta de rozmarin
( sau uscat )
Frunze de dafin
Piper boabe

Modul de preparare:

Pas 1.

Spalam bine carnita si o lasam sa scurga de apa pe servetele de bucatarie. Condimentam cu sare, piper, praf de usturoi si putina paprica.

Pas 2.

Pinem carnita in tigaie la foc mare cu ulei de masline si o rumenim pe ampele parti cite 5 minute. Apoi adaugam peste carne vin alb dizolvat cu apa gazata ca sa cuprinda carnea pana la jumatate, lasam pe foc aprox. 3 minute si oprim.

Pas 3.

Transferam totul in tava pentru copt, adaugam cate o crenguta de cimbru si rozmarin, frunze de dafin si piper boabe. Punem in cuptor preancalzit la 200C, periodic intoarcem carnea cand pe o parte cand pe alta. Coacem aprox. 1-2 ore in dependenta de virsta iepurasului.

Incercati si n-o sa regretati! Carnita se primeste foarte frageda si aromata, usor se desprinde de pe os.

Pofta buna!

 

Notițe adăugătoare:

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaGambe de pui la cuptor

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi