Gustosel Logo
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Masă de seară
    • Salate
    • Felul Întâi
Search
  • РусскийРусский
Menu
  • РусскийРусский
  • Toate recetele
  • 1.041
 5/5

Bors rosu cu fasole

  • Felul Întâi
  • bors, fasole, sfecla rosie
20200918_200410
20200918_200309

Bors rosu cu fasole

Ingrediente
Sfecla rosie medie
3
Cartofi medii
6
Fasole rosie in sos de tomate (o conserva)
( Sau orice tip de fasole la dorinta )
200/400
  • gr
Ceapa medie
1
Morcov mediu
1
Carne de porc sau vita
( Sau costite )
300
  • gr
Pasta de tomate
1
  • ling. ceai
Frunze de dafin
1
Rosie medie
1
Patrunjel

Modul de preparare:

Spalam carnita si punem la fiert intr-o cratita. Alegem spuma, adaugam sare dupa gust, frunze de dafin si lasam la fiert la foc mediu aprox. 30-40 min. Daca apa scade, adaugam. Curatim sfecla si, asa intreaga curatita, punem la fiert cu carne, fierbem aprox. 30 min. Dupa, daca sfecla este fiarta (incercam cu o furculita sau cutit, daca intra usor inseamna ca e gata) o scoatem si lasam intr-o parte a se raci. Curatim cartofi, le taiem cubulete si le adaugam la fiert cu carnea. Facem prajitura din morcov si ceapa, cu putin ulei, cind este gata adaugam aici o lingurita de pasta de tomate, amestecam si oprim. Adaugam prajitura in cratita. Curatim o rosie de coaja si o taiem cubulete mici, adaugam in cratita, la fel si fasole adaugam. Cind cartofii si carnea este gata, razuim sfecla si adaugam in bors, la fel adaugam si verdeata. Gustam, dupa necesitate adaugam sare.

1 . Atentie, ca borsul nostru sa nu isi piarda din culoare, nu fierbem mult timp dupa ce adaugam sfecla, cind da in clocot asteptam 5-10 secunde si oprim.

2. Daca folosim in bors sare de lamaie sau bors acru adaugam la sfirsit, dupa sfecla, cind incepe a fierbe si oprim imediat focul.

Pofta buna!

Notițe adăugătoare:

Acest bors minunat poate fi preparat fara carne, atunci cind tinem post sau dieta sau pur si simplu iubim bors usor. In loc de fasole putem folosi varza, doar ca o adaugam odata cu cartofi. Eu nu folosesc bors acru sau sare de lamaie, dar cine iubeste poftim, puteti inacri dupa gustul dvs. La fel puteti folosi verdeturi preferate, spre ex. leustean…

REȚETE NOI

Crema fiarta de vanilie

  • Desert

Salata cu piept de pui afumat

  • Salate

Cartofi copti cu unt si usturoi

  • Garnitură

Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci

  • Aperitiv, Mic dejun
PrevPrecedentaSupa crema cu piept de pui si ciuperci
UrmatoareaSupa de mazareNext

S-ar putea să-îți placă și:

 5/5
Desert
  • 137
Crema fiarta de vanilie
 5/5
Salate
  • 80
Salata cu piept de pui afumat
 5/5
Garnitură
  • 113
Cartofi copti cu unt si usturoi
 5/5
AperitivMic dejun
  • 162
Fornetti Mini cu carne de pui si ciuperci
 5/5
Felul Întâi
  • 260
Soleanca – ciorba ruseasca
 5/5
Bezea elvetiana
Desert
  • 76
Bezea elvetiana
Gustosel Logo
Menu
  • Pagina principala
  • Toate retetele
  • Categorii
    • Aperitiv
    • Desert
    • Făinoase
    • Mic dejun
    • Salate
    • Felul Întâi